Over Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging. We richten ons op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten, revalidatie na ziekte of een ongeval, pijnbehandeling en kinderzorg. Onze specialisten werken op verschillende locaties in Nederland: Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Geldrop.

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa al ruim 80 jaar toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. We richten ons naast de behandeling van reumatische ziekten ook op de behandeling van orthopedische aandoeningen en revalidatie na ziekte of een ongeval. De Sint Maartenskliniek staat vooral bekend om de aanpak van complexe aandoeningen.

Kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring is erg groot en gespecialiseerd, doordat onze artsen, verpleegkundigen en therapeuten altijd patiënten met hetzelfde type reumatische ziekten, orthopedische aandoeningen en revalidatie na ziekte of een ongeval behandelen. Zowel het reumacentrum als het orthopediecentrum is het grootste van Nederland.

Keurmerken

Wanneer een ziekenhuis of een specifieke afdeling voldoet aan bepaalde kwaliteitscriteria, kan hieraan een keurmerk worden toegekend. Het uitreiken van zo’n keurmerk gebeurt door een patiëntenvereniging, ziektekostenverzekeraar of een certificerende instantie. We zijn trots op de keurmerken die we tot nu toe hebben ontvangen. Een overzicht van onze keurmerken vindt u op onze website.

Onderzoek

We zoeken voortdurend naar nieuwe en betere manieren van werken. Daarom voeren we structureel wetenschappelijk onderzoek uit om te kijken hoe goed bestaande behandelingen werken. Daarnaast ontwikkelen we zelf nieuwe behandelmethoden.

Terug naar boven